30. tammikuuta 2011

Keskeneräinen elämä

Muistaakseni höpisin jotain yhden projektin aloittamisesta kerrallaan tänä vuonna. No juu...

Tässä olisi Lovejoyta kahden vyyhdin verran.
 Tässä Purtti odottaa että joku ompelisi kainalosaumat, päättelisi langanpäät ja kiinnittäisi vetoketjun.
Still Light -tunika on edennyt raglanlisäysten verran ja pian pitäisi erottaa hihasilmukat odottamaan vuoroaan.

Ikuisuusprojekteja ei lasketa edes mukaan, mutta silti on ihan kiitettävästi noita isompia projekteja tullut aloitettua taas kerran.

Ja sitten on se kaikkein isoin projekti eli taloprojekti. Sille perustin ihan oman bloginsa kun tuntuu että täytyisi senkin edistymistä jollain tasolla suunnitella ja seurata.

23. tammikuuta 2011

Valokuvaajan vapaakuukausi

Näyttää ettei tässä kuussa tule valokuvattua mitään, joten mennään tekstipäivityksillä sitten. Toisaalta, eipä tässä ole ehtinyt mitään viimeistelläkään joten ei ole edes mitään kaunista esiteltävää.

Pikkumiehen Purtti-takki on pois puikoilta ja enää pitäisi käydä vetoketju hankkimassa. Tosi kivaa lankaa neuloa tuo Araucania Ranco Multy. Ja vaikka väritys on aika kirjava, sointuvat värit mukavasti toisiinsa eikä lopputulos ole liian levoton.

Kun sain neuleohjeiden oston käynnistettyä niin hankinpa sitten heti toisenkin maksullisen ohjeen, Ravelrysta tällä kertaa... Kyseessä on Veera Välimäen Still Light -tunika jota aloittelin jo kolmosen puikoilla Punta Yarnsin Merisockista (tuli marraskuussa sitä messuilta hamstrattua juurikin tunikaa varten). Siitä langasta muuten irtoaa aika tavalla väriä! Kynnet ja sormenpäät on sinisenä ja etusormessa on kiva vauhtiraita.

Unelmatalo on nyt vihdoin saatu suunnitteluasteelle. Pestasimme arkkitehdit Tiina Vimparin ja Tuomo Nakarin asialle ja torstaina kävimme heidän kanssaan katsomassa tontin hankia ja nietoksia. Vähän kauhistuttaa että onko meistä oikeasti tähän mutta se on menoa nyt.

7. tammikuuta 2011

Suuria suunnitelmia uudelle vuodelle

Iloista alkanutta vuotta! Nyt kun syksyn salainen neuleystävä -kierros on ohi ja oma ystäväni L8 on viimeisen lähetyksen saanut voin viimein paljastaa kenelle paketteja tuli koottua. Kevään rinki alkaa pian, mutta taidan sen jättää nyt väliin ja keskittyä muihin puuhiin. Pitäisi se taloprojektikin saada alulle pikku hiljaa.

Tein tänään sitten sen mitä olen kauan meinannut: ostin Sylvin ohjeen. Luottokortin omistajan elämä on aivan liian helppoa. Nyt kun pää on saatu auki niin ties mitä hankintoja tulee tehtyä, vaikka lehtiä on nurkat väärällään ja netti pullollaan ohjeita ihan ilman eestä.

Tiedossa olisi siis Sylvi jossain vaiheessa tätä vuotta... Mutta ensin teen Lovejoyn pois alta. Ainakin kovasti yritän, onhan siihen jo yksi vyyhti Pirtin kehräämön kampavillaa saatu uppoamaan. Vanhat pois puikoilta ensin, se on nyt lupaus tälle vuodelle. Poikkeuksen sääntöön tekee tarve: jos on PAKKO saada vaikka uudet lapaset lapsille niin ne voi aloittaa vaikka jotain muuta olisi jo puikoilla. Ja sen vuoksi aloitin Lovejoyn kanssa yhtä aikaa Purtti-takin (Ravelry-linkki) sovelluksen pikkuinsinöörille, kun ei sillä raukalla vain ole mitään pakkasvaatetta. Tuli tilattua Araucanian Ranco Multya juuri siihen tarkoitukseen niin pakkohan se nyt on tehdä heti kun on kerran tarvetta.

Lovejoy tummansinisestä langasta illalla telkkarin kelmeässä hohteessa ja kynttilänvalossa ei aina ole kaikkein helpointa herkkua, joten tein välipalana Teetee Cacaosta itselle myssyn. Kuvatodisteiden puuttuessa palaan siihen myöhemmin. Cacaosta joudun ehkä aloittamaan myös tuubikaulurin, koska täytyyhän sitä nyt mätsäävä huivi saada hatun pariksi, eikö? Pakkorako, ei voi mitään.