30. huhtikuuta 2011

Helmeilevää vappua!

Still Lightin langanpäät on tuttuun tapaan päättelemättä ja nappi hankkimatta. Säät muuttuivat yllättäen niin keväisiksi, että villatunikalle ei oikeastaan ole tarvetta juuri nyt.

Pienet vauvasukat väkersin junasukkien ohjeella pomon tulevalle vauvalle, lankana Hjertegarn Palino. Mukavan tuntuinen lanka. Jatkoin myös viime kesänä kesken jääneitä Esther-sukkia ja toisen sain valmiiksikin, paitsi että se on liian pitkä ja pitää purkaa.

Siitä masentuneena aloitin tuubikauluria Cacaosta aikaisemmin valmistuneen baskerin kaveriksi. No sen kanssa kävi sitten niin, että yhdistäessä tein kaulurista vahingossa moebiuksen tyyppisen kierreratkaisun, minkä hoksasin vasta kun kauluria oli viitisen senttiä. Eli purkuun meni sekin, lenkkialpakkaa vielä joten tosi helppo homma.

Jotta keskeneräisiä ei olisi liian vähän kerralla, kävin vielä Lankaidean muuttoalesta ostamassa Allhemp6-hamppulankaa ja Titityystä tilasin Helmen ohjeen sähköpostiin. Voi mitä ihanuutta kun saa vaihteeksi käyttää nelosen puikkoja ja valmista syntyy käden käänteessä! Epäilyttää vaan että onko mulla tiheys pielessä ja mahtaako valmis takki sopia päälle, kun vähän tiukkaa pukkaa tulemaan.

Kesä tekee yllättävää kyllä tuloaan, ja sen kunniaksi vaihdoin sivupohjaksi jotain vähemmän hyytävää. Sinistä sen silti olla pitää!

2. huhtikuuta 2011

Hidasta on

En ole aikoihin tehnyt mitään isotöisempää kolmosen puikoilla, ja voi olla että taas hetki menee ennen kuin unohdan tämänkertaiset kärsimykset. Pikkuinsinööri sai tosiaan vielä kahdet Knit Pron päät katkottua, joten olen kitkutellut iänikuisilla puikoilla Still Lightia eteenpäin. Koetin torstaina Lankamaailmasta katsoa uusia tilalle, mutta kun siellä ei ollut Addia niin jatkan urheasti vanhoilla eteenpäin. Kuinka sileän neulominen voi olla niin äärettömän tylsää?

Still Lightissa on molemmat hihat menossa, koetan varmistella että lanka rittää varmasti. Yritän tehdä hihoista täysimittaiset, mutta kun tein jo helmaan pikkuisen lisää mittaa, saattaa hanke saada nolon lopun. Muuten malli on tosi kiva kun olen sitä sovittanut, mutta pätkävärjätty lanka oli sittenkin vikatikki. Ostin langat Menita Outletista toiseenkin tunikalliseen, tällä kertaa tummansinistä Grignasco Flaviaa, mutta ne varmaan saa odottaa hetken tai päätyvät johonkin muuhun käyttöön kun on tuo sen verran puuduttavaa menoa. Kaiken hyvän lisäksi ranteet ovat alkaneet oireilla. Seuraavaksi on pakko saada jotain nopeasti valmistuvaa!

Kerrassaan mitään muuta en ole saanut aikaiseksi. Tai hetkinen: torstaina tehtiin työkavereiden kanssa retki myös HelmiQ:hun, ja samana iltana nykersin vielä rannekorun isoista lasihelmistä ja kuminauhasta. Helmiostoksilla pitäisi muuten olla aina selkeä visio siitä mitä on etsimässä: kaupassa pää sekoa kaikista väreistä ja muodoista eikä siellä saa mitään järjellistä suunnitelmaa aikaiseksi, vaan mukaan tarttuu vähän mitä sattuu.