2. maaliskuuta 2011

Purtti ja bling-bling-pipo

Työ tuntuu haittaavan vapaa-aikaa sen verran, ettei jaksa illalla paljon koneella istua. Blogi on saanut olla oman onnensa nojassa mutta eipä toisaalta ole paljon valmistunutkaan.

Tänä talvena on tuota pakkasta riittänyt, ja se toimi hyvänä motivaattorina tehdä pikkuinsinöörin Purtti-takki valmiiksi. Eihän siinä ollut kuin kainalosaumojen ompelu, lankojen päättely ja vetskarin ompelu tekemättä.
Lankana tässä on Araucania Ranco Multy jota kului hieman reilu vyyhti. Malli on Ilun Neulekirjasta, paksummalle langalle kylläkin joten sovelsin sujuvasti koon 130 silmukkamääriä kokoon 90. Vetoketjun ompelin ihan koneella kiinni kun oli niin kova kiire saada takki käyttöön. Minä ja ompelukone ei tulla oikein juttuun, mutta tämä meni sentään kertayrityksellä oikein. Oli myös ensimmäinen kerta kun neuleeseen ompelin mitään koneella.

Vastapainoksi tälle ja muille tummasävyisille neuleille mitä tällä hetkellä puuhastelen ostin Novitan Kidettä sävyssä prinsessa ja tekaisin kultakutrille uuden kevätpipon.
Malli on Thorpe (Ravelry-linkki) ja tein sen kutosen puikoilla. Minulla oli pieni nyttyrä Kidsilk Hazen jämiä jotka yhdistin Kiteeseen, ja lopputuloksena on kivan pörheä pinta. Ei mohairia koko pipoon riittänyt, mutta sitä ei oikeastaan kunnolla huomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti