22. tammikuuta 2012

Mitä, taas sukat?

Joku mielenvinksaus varmaan iski. Puikoilla on Kalajoki-sukat miehelle Araucania Rancosta.
En nyt varsinaisesti vihaa sukkien kutomista mutta ei se niin herkkuakaan ole, varsinkaan se toinen. Näissä nyt onneksi tuo kaavio sentään vaihtaa kiemurtelusuuntaa toisessa sukassa, ettei ihan identtisiä tarvi tehdä. Miksi sitten lähdin tähän hommaan? Koska miehellä ei ole muita kuin saapassukkia. Ajattelin että pitää sitä nyt sen verran venyä, että toinen saa kunnon sukat talvikengissä pidettäviksi.Muutenkin tahtoo nuo suutarin lapset kuljeskella ilman kunnon vermeitä. Kultakutrille piti illassa taikoa kauluri, kun tajusin ettei vanha kauluri enää suojaa ollenkaan kun se on ihan löpsähtänyt. Viitosen puikot, vajaa kerä Kauhavan Kangas-Aitan Siloa ja Swampfield Cowlin ohje. Vallan mainiosti menee 6-vuotiaalle. Yhtään tiukempi ei saisi kyllä enää olla, onneksi kastelemalla sai kuviota hieman auki niin että kaulurin saa kunnolla kiskottua pään yli.


Dahlia etenee, ei ole kuin toinen hiha tekemättä ja langanmäärä taisi olla juuri passeli. Hieman päälle kerä jäljellä ja sen verran kului tuohon edelliseen hihaan. 
Hihansuussa on myös kukkakuviota, kiva yksityiskohta. Luulenpa että minulla nuo hihat tulevat olemaan ihan täysmittaiset kastelun jälkeen, kun  tein vahingossa vähän ohjetta enemmän mittaa ennen kuvion aloittamista.

Lopuksi: kuva parista Tovesta tehdystä konehuovutetusta löylyhatusta, ohje Modassa 1/2006. Isälläni se on pitänyt saunanjälkeiset päänsäryt pois niin hyvin, että tänä vuonna tein äidille samanlaisen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti