27. marraskuuta 2010

Kylmän karkoittajat

Edelleenkään ei sisällä meinaa valokuvista tulla paljon mitään kun on niin pimeää. Mutta kokeiltua tuli joka tapauksessa.
Oman päänsä kuvaaminen on myös suhteellisen haasteellista... Teetee Aureasta tein nelosen puikoilla Franklin-baskerin ja lankaa kului ihan pikkuisen toista vyyhtiä. Tein resorin kaksinkertaisena ja ilman sitä muutosta vyyhti olisi varmaankin riittänyt.

Pätkävärjätyt langat ei vaan oikein toimi neulepintana, aika harvassa on ne mallit joissa ne näyttää kauniilta. Aiemmin samasta langasta valmistunut Ocean waves scarf on yksi niistä harvoista. Tässä baskerissa on kyllä paljon nurjaa pintaa missä väritys toimii hieman paremmin, mutta silti selkeärajaiset läikät erottuvat häiritsevästi.

Ohuesta sukkalangasta kestää jonkun tovin näperrellä pitsimekkoa, mutta onneksi pakkaset eivät päässeet yllättämään ennen valmistumista. Lanka on Sandnes Mini Palett ja noin viisivuotiaan kokoon sitä kului reilut puolitoista kerää puikoilla 3,5 mm. Malliin otin vinkkiä Sandnesin liiviohjeesta Modassa 5/2009. Loin helmaan enemmän silmukoita, yksi per mallikerta, ja kavensin ylimääräiset lantiolla pois. Helmaan tein pitsikuviota jonkin matkaa että sinne tuli hauskasti mutkitteleva reunus, mutta loppuosa lantiolle saakka on sileää. Päättelin ihan oikein jo alkuvaiheessa että mekko ei ikinä valmistu jos teen sen kokonaan pitsisenä.

Aloitin muuten tätä Kollagen neliskanttisilla pyöröillä, mutta eihän siitä mitään tullut. Kaapeli on niin veltto että silmukat eivät kulkeneet siinä lainkaan. Ne puikot täytyy siis varata vain tasona tehtäviin neuleisiin, harmi juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti