13. elokuuta 2010

Hulluttelun jälkimainingeissa

Niin se vain heinäkuu mennä hurahti ja elokuukin on pian puolessa välissä. Myös pikkuinsinööri aloitti taipaleensa perhepäivähoidossa ja minä palasin takaisin töihin, vaikkakin ensin pidän lomia pois. Siitäpä se ajatus sitten lähti ja pari viikkoa on sujunut pientä pintaremonttia tehden, eikä koneen ääressä ole tullut paljon istuttua. Maalipensseliä on tullut heilutettua senkin edestä.

Kesäyön hullutus saatiin päätökseen, jos ei ehkä ihan kunnialla kun valmiiksi asti ehti vain 21 työtä. Tässäpä viimeiset niistä:
Fantti-langasta koneessa huovutetut "helmet" saivat lankaan seurakseen pieniä siemenhelmiä. Jospa tuota syksyllä käyttäisi paidan kanssa, paljaalla iholla tuntuu kutittavan.
Toinenkin helmiprojekti: Fan Bookmark -ohjetta mukaillen metallilangasta virkattu hökötys kännykkäpussia koristamaan. Takana on neula jolla virityksen voi kiinnittää minne lystää.
Ja vielä yksi jämälangan tuhoamistyö, virkattu huivi miehen pipolle kaveriksi. Lankana Artesano Inca Cloud. Pikkuisen kapeaksi jäi mutta ihan hyvä takin alla pidettäväksi.

Ja mitäs jäi kesken? No sukkapuolta etupäässä, minkä arvasinkin. Pikkuinsinöörin dominosukat, punaiset kukkasukat, mökkitössut, Ice Queen ja Vihervaara eivät valmistuneet aikarajaan mennessä, eikä ne ole kyllä siitä edenneet senkään jälkeen. Paitsi dominosukkia olen kutonut eteenpäin, vaikka niidenkin kanssa alkaa olla taistelua kun lankakerästä on tullut tämän näköinen:
Pikkuinsinööristä on niin kiva tulla osallistumaan näihin äidin projekteihin... huokaus.

Mökkitossuja yritin ihan tosissaan valmiiksi vielä viimeisenä iltana, mutta iski sellainen ongelma että lanka loppui kesken! Kuinka se on mahdollista, taloudessa jossa säilytystilasta ihan liikaa on varattu langoille? No surullinen tosiasia tuo oli kuitenkin, ei löytynyt 7 veljestä tarpeeksi toteutuksen loppuun saattamiseen.

Ihan kivaa oli osallistua ensimmäiseen tempaukseen, vaikka ensi vuotta ajatellen voisi ottaa pari asiaa opiksi:
  1. Suunnittele etukäteen mitä teet ja missä järjestyksessä.
  2. Varmista että kaikkiin on lankaa.
  3. Varmista myös että puikkoja löytyy oikeaa kokoa tarpeeksi monet.
  4. Varaudu kesähelteisiin myös muilla kuin villalankaprojekteilla, wink wink.
Mulla meni liikaa aikaa kun mietin mitä seuraavaksi aloitan, ja sitten kävi myös niin ettei ollut pientä pyöröä koossa 7 jolloin Vihervaaran hihat jäi aloittamatta. Ja mohair sekä kolmenkymmenen asteen helle ei ole kaikkein paras yhdistelmä.

Nyt kun tämä on ohi ja pitkä syksy edessä, niin aloin harkita josko minusta olisi Salaiseksi neuleystäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti